3 yufkadan tavuklu sigara böreği tarifi
3 yufkadan tavuklu sigara böreği tarifi: Tavuk etli sigara böreği tavuk kıyması ile yapılabildiği gibi, tavuk göğsü veya tavuk budu kuşbaşı doğranarakta yapılabilir. Böreğin içi hazırlanırken istenilen baharat kullanılabilir. Hazırlanan tavuklu sigara böreği fırında veya yağ içerisinde kızartılabilir. Böreğin çıtır olanını seviyorsanız eğer; tarifimde olduğu gibi istenirse börek, galeta unu ile kaplanabilir. Tavuklu siğara böreği yapımı ve kızartılması damak zevkinize kalmış, istediğiniz yöntemle böreğinizi hazırlar ve kızartırsınız. Sultan, tavuklu sigara böreğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 300 gr. tavuk göğsü
- üç yufka
- bir soğan
- üç kaşık sıvı yağ
- bir bardak galeta unu
- iki yumurta
- iki sivri biber
- iki domates
- karabiber, pul biber
- bir tutam maydanoz
- kızartma yağı
- tuz
Yapılması
- yufkaların her birini sekiz eşit parçaya bölün
- tavuk göğsünü, soğanı ve biberleri doğrayın
- domatesleri rendeleyin
- bir kap içinde az tuz ile yumurtaları çırpın
- yağ içinde soğan ve sivri biberi kavurun
- üzerine tavuk göğsünü ilave edin beyazlaşıncaya kadar kavurun
- ardından rendelenmiş domatesi
- birer çay kaşığı karabiber, pul biber
- ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin, karıştırın
- malzemeler kaynamaya başlayınca kapağını kapatın
- ağır ateşte malzemeler suyunu çekinceye kadar pişirin
- ocaktan alın, doğranmış maydanozu ilave edin, karıştırın
- yufka dilimlerinin geniş kısmına bir kaşık iç koyun ve sarın
- kızartma yağını fazla kızgın olmayacak şekilde ısıtın
- sardığınız börekleri önce yumurtaya
- sonra galeta ununa bulayın ve yağ içinde kızartın
- ardından böreğinizi gönlünüzce servis edin.
Sultan