yoğurtlu kabak kızartması
Yoğurtlu sakız kabak kızartması: Çıtır kabak kızartması yapmak çok kolay. Yapılması gereken; doğranmış kabak dilimlerine yarım saat boyunca süt banyosu yaptırmak ve sonrasında kabakları kızartmak. Sonuç mu dersiniz; tadınca anlarsınız, çıtır kabak kızartması mükemmel. Bu güne kadar kabak kızartmanızı klasik yöntemle yapıyor idiyseniz eğer, bu lezzeti tatdıktan sonra mutlaka alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz. Çıtır kabak kızartması taze sakız kabağı, süt, un ve kızartma yağı ile yapılır; sarımsaklı yoğurt ile taçlandırılır. Sultan, her daim kabak kızartmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- üç orta boy sakız kabağı
- bir bardak soğuk süt
- bir bardak buğday unu
- iki diş sarımsak
- bir kase yoğurt
- kızartma yağı
- tuz
Yapılması
- sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
- sebze soyma aletinin çentikli kısmı ile kabakları kazıyın
- ardından 3-4 mm. kalınlıkta halka doğrayın ve bir kap içine alın
- üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin
- ve yarım saat dinlendirin
- ardından kabak dilimlerini una bulayarak
- kızgın yağ içerisinde iki yüzünü kızartın
- ve sarımsaklı yoğurt ile birlikte
- gönlünüzce servis edin.
Sultan