sucuklu kuru fasulye



Sucuklu kuru fasulye aynen etli kuru fasulye gibi pişirilir. Et gibi fazlaca kavrulmaz, sadece tencereye konur ve karıştırılır. Fasulyeyi ıslattıktan sonra, tencerede yarım saat ağır ateşte haşlamanız yeterli. Fasulyeyi pişirirken tencereyi bir defa fokur fokur kaynattıktan sonra ocağı kısarsanız, yemeğiniz bir saat sürede pişer. Yemeğinizin tuzunu, kuru fasulye piştikten sonra ayarlayın. Sultan, kuru fasulye yemeğini çoğu zaman düdüklü tencerede yapıyor olsada, bazen tencerede yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak kuru fasulye
  • 150 gr. sucuk
  • bir kaşık domates salçası
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • tuz, su

Yapılması
  1. akşamdan fasulyeyi su içinde, bir gece boyu ıslatın
  2. sabah süzün, suyunu değiştirin
  3. ve yumuşayıncaya kadar ağır ateşte haşlayın
  4. soğanı yemeklik ve sucuğu istediğiniz gibi doğrayın
  5. yağ içinde soğanı kavurun
  6. üzerine sıra ile salça ve sucuğu katın kavurun
  7. üzerine fasulyeyi, 5 bardak sıcak suyu ilave edin, karıştırın
  8. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın
  9. ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  10. ardından yemeğin tuzunu karar hale getirin
  11. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan