çalı fasulyesi nasıl pişer



Çalı fasulyesi diğer fasulye çeşitleri gibi pişer, yalnız geç pişer. Taze fasulyeleri pişirirken dikkat edilecek en önemli nokta; yemeğin soğanı, salçası kavrulduktan sonra fasulye katılarak 15 dakika süre ile "fasulye" kendi suyu ile kavrulması gerekir. Bütün taze fasulyeler için bu kural geçerlidir. Pişireceğiniz taze fasulyenin miktarı yarım kilo olmuş, bir kilo olmuş hiç önemli değildir. Yemeğe ilave edeceğiniz su miktarı aynıdır. Diğer taze fasulye çeşitlerinde su miktarı farklıdır. Çalı fasulye pişirirken 3 su bardağı su kullanmanız gerekir. Tencerede çalı fasulyesi ağır ateşte 1 saat 45 dakika sürede pişer. Düdüklü tencerede ise, 1 çay bardağı su ile 25 dakikada pişer. Sultan, çalı fasulyesini tencerede her daim bu tarifle pişirir. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo çalı fasulye
  • bir soğan
  • iki orta boy domates
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı şeker
  • tuz, su

Yapılması
  1. yağ içinde soğanı kavurun
  2. ardından domatesi katın kavurun
  3. fasulyeyi katın karıştırın
  4. tencere kapağını kapatın
  5. 15 dakika süre ile fasulyeyi kendi suyu ile pişirin
  6. kapağı açın, 3 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
  7. tuzunu ayarlayın
  8. üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
  9. tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  10. tencere kapağını kapatın
  11. fasulyeler yumuşayıncaya kadar
  12. ağır ateşte pişirin ve afiyetle yiyin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan