midye şiş tava



Midyecilerde midye tava, tarifimde olduğu gibi yapılır ve midyenin kaplamasında yumurta kullanılmaz. Midye tava yaparken dikkat edilecek en önemli nokta, karbonatlı su karışımının hazırlanmasıdır. Karbonat ölçüsü kaçırılırsa, kızartılan midye acı olur ve yenmez. Karbonatlı su hazırlarken 1 litre su içine 1 tatlı kaşığı silme olarak doldurulmuş karbonat kullanılır. 2 litre su içine ise, 1 yemek kaşığı silme karbonat kullanılır. Sultan her zaman midye tavayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 50 adet midye içi
  • bir tatlı kaşığı silme karbonat
  • iki bardak soğuk su
  • kızartma yağı
  • tuz, un
  • çöp şiş

Yapılması
  1. iki bardak su içine karbonatı koyun karıştırın
  2. yıkanmış süzülmüş iç midyelerin üzerine tuz ekin karıştırın
  3. ardından üzerine bolca un ilave edin karıştırın
  4. ve midyeleri un içerisinde en az 1 saat bekletin
  5. süre bitiminde midyeleri çöp şişlere dizin
  6. yağı kızgın durumda ısıtın
  7. çöp şişleri karbonatlı su içine daldırın
  8. beklemeden kızgın yağ içine atın
  9. çevirerek altın sarısı renginde kızartın
  10. ve tarator, domates dilimleri eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan