yoğurtlu karnabahar salatası


Karnabahar, tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra salatası yapılır. Karnabahar salatası sarımsaklı yoğurtlu, ya da zeytinyağı, limon ve baharatla hazırlanan sos ile servis edilir. Karnabahar haşlandıkta sonra diğer haşlanmış "havuç, patates, lahana, brüksel lahanası gibi" sebzelerle karışık salatası yapılır. Sultan, bazen karnabahar salatasını bu tarife uygun olarak yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir orta boy karnabahar
  • bir kase yoğurt
  • sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. istediğiniz miktarda sarımsağı ezin,
  2. üzerine yoğurt ve tuzu ilave edin, karıştırın
  3. karnabaharı koçanından dal dal ayırın
  4. ve tuzlu su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
  5. ardından süzün ve servis tabağına alın
  6. üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin
  7. ve gönlünüzce dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan