kıymalı rulo börek



Kıymalı rulo börek marketlerde satılan hazır yufka ile yapılabilir. İsterseniz hamuru kendiniz yoğurarak yufka açabilirsiniz. En pratik olanı ise, rulo börek için hazır yufka kullanmaktır. Yufkanızı mahalenizdeki yufkacıdan tedarik ederseniz, böreğiniz daha da lezzetli olur. Sultan, kıymalı rulo böreğini bazen bu tarife göre yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç hazır yufka
  • 250 gr. orta yağlı kıyma
  • üç orta boy soğan
  • bir iri domates
  • üç kaşık sıvı yağ
  • karabiber, pul biber,
  • çörek otu, maydanoz
  • tuz

Sos Malzemesi
  • bir yumurta "sarısı üzerine sürülecek"
  • bir çay bardağı süt
  • iki kaşık sıvı yağ

Yapılması
  1. yufkaları "üçgen olarak" sekiz eşit parçaya bölün
  2. yumurtanın beyazını, süt ve iki kaşık sıvı yağı ile çırpın
  3. domatesi rendeleyin, maydanozu kıyın, soğanları yemeklik doğrayın
  4. üç kaşık yağ içinde kıymayı taneleşinceye kadar kavurun
  5. ardından sıra ile soğanı ve domatesi ilave edin kavurun
  6. karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin ve tuzunu ayarlayın
  7. maydanozu ilave edin karıştırın ve ocaktan alın
  8. yufka dilimlerini yayın ve üzerine sosu sürün
  9. ardından yufkanın geniş tarafına bir kaşık iç koyun
  10. ve iki ucunu iç tarafa kapattıktan sonra rulo yapın
  11. ruloları yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  12. ve üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin
  13. tepsiyi önceden 200°C ısıtlmış fırına sürün
  14. 20 dakika süre ile üstleri kızarıyıncaya kadar pişirin
  15. fırından alın ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan