6 Ocak 2013

on 5 comments

yoğurtlu erişte nasıl yapılır


Bilirsiniz, erişte pilavı kavrularak veya haşlanarak yapılır. En kolay erişte pilavı, tarifimde olduğu gibi haşlayarak yapmaktır. Erişte pilavınızın yumuşacık olmasını isterseniz, erişteyi 15 dakika süre ile haşlayabilirsiniz. Orta sertlikte erişte pilavı yapmak isterseniz, eriştenizi 10 veya 12 dakika haşlamanız yeterlidir. İsterseniz erişte pilavınıza sarımsaklı veya sade yoğurt ilave ettikten sonra, üzerine salçalı sos gezdirebilirsiniz. Sultan, bazen değişiklik olsun diye erişte pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
250 gram erişte
bir litre su
bir kaşık tereyağı
bir kase yoğurt
tuz

Yapılması
suyu tencerede kaynatın
üzerine bir tatlı kaşı tuz ve erişteyi ilave edin, karıştırın
tencere kapağı açık olarak, erişteler yumuşayıncaya kadar
on dakika süre ile haşlayın
ardından erişteyi süzgece alın ve soğuk su altına tutun
tencerede yağı eritin, erişteyi ilave edin karıştırın
az tuz ilave edin, tuzunu ayarlayın
üzerine yoğurt ilave ederek
gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

5 yorum:

  1. erişteyi pek az kullanıyorum genelde mercimek çorbasının içine hiç böyle denememiştim tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor,eline sağlık Sultan.

    YanıtlaSil
  3. E RİŞ TE Yİ SEVİYORUUUUUUUUUUUM:)ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. Cok severim ki ben bu yemeyi..
    Harika gozukuyor. Gece olmasa kalkip yapasim var..
    Elinize saglik olsun..

    YanıtlaSil
  5. güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil