somon fileto tava



Balığın kuyruk kısmından başlayıp "baş kısmına doğru" yaprak şeklinde kesilmesine fileto diyoruz. Balık filetosunda kemik bulunmaz ve üzerinde bulunan kılçıklar çıkarılır. Somon balığı, dilim veya fileto olarak parçalandıktan sonra pişirilir. Ayrıca somon balığı derisi oldukça kalındır. Balığın derisi bıçakla veya elle soyularak çıkarılır. Somon tava içerisinde kızartılırken fazla yağ kullanmaya gerek yoktur. Kullanılacak yağ miktarı, tava tabanını örtecek miktarda olması yeterlidir. Sultan, somon fileto tavasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki parça somon fileto
  • zeytinyağı
  • un, tuz

Yapılması
  1. somon filetosu üzerinde deri mevcutsa çıkarın
  2. ardından yıkayın ve süzün
  3. üzerine tuz serpin ve iki yüzeyini un'a bulayın
  4. tava içine yüzeyini örtecek miktarda zeytinyağı koyun ve ısıtın
  5. ardından unlanmış somon filetolarını tavaya dizin
  6. ağır ateşte filetoların her iki yüzeyini kurutmadan pişirin
  7. ve salata eşliğinde gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan