salçalı patates kavurması



Patates kavurması yapmak için; patatesi haşladıktan sonra ister kuşbaşı doğrayın, ya da rendeleyin. Soğanı yemeklik veya piyaz doğrayın. Zeytinyağı ile tereyağını birlikte kullanın, seçimi size kalmış. Bence en güzeli, tatların birbirine karışması için malzemelerin rendelenmesi daha uygun olur. Sultan, salçalı patates kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç patates
  • bir soğan
  • yarım kaşık domates salçası
  • dört kaşık zeytinyağı
  • karabiber, pul biber
  • maydanoz
  • tuz

Yapılması
  1. patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın
  2. ardından soyun rendeleyin
  3. soğanı rendeleyin, maydanozu doğrayın
  4. yağ içinde sıra ile soğan ve salçayı kavurun,
  5. üzerine patates, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
  6. bir güzel karıştırın ve tuzunu ayarlayın, ocaktan alın
  7. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan