kültür mantarlı soğanlı domatesli gözleme
Kültür mantarlı soğanlı domatesli gözleme tarifi: Mantarlı gözleme her çeşit yenilebilir mantarla yapılır. Tek dikkat edilmesi gereken konu, mantarı çok az yağ içerisinde (bıraktığı suyun buhar olup uçuncaya kadar) kavurmaktır. Mantar kavrulduktan sonra, diğer iç malzemeleri domates, biber, soğan, maydanoz ve baharatlar bir araya getirilir karıştırılır. Ardından, hamur servis tabağı büyüklüğünde açılır, yarısına kadar iç yayılır ve kapatılır. Pişirme sacı üzerinde veya teflon tava içerisinde pişirilir. Sultan canı istediğinde mantarlı gözlemeyi yaz kış demeden bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gr. istiridye (kayın) mantarı
- iki kaşık sıvı yağ
- bir domates, bir sivri biber
- bir küçük soğan
- bir bardak ılık su
- üç bardak un
- karabiber, pul biber
- maydanoz, tuz
Yapılması
- ılık su, un, tuz ile hamuru yoğurun ve dinlendirin
- mantarı kuşbaşı, soğanı yemeklik doğrayın
- sivri biberi halka, maydanozu ince doğrayın
- yağ içinde mantarı az tuz ile bıraktığı suyunu çekinceye kadar kavurun
- ardından malzemeleri bir kap içerisine alın
- üzerine karabiber, pul biber ve tuz ilave edin karıştırın.
- hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın
- servis tabağı büyüklüğünde yufka açın
- yufkanın yarısına kadar malzemeleri yayın
- ve yarım ay şeklinde kapatın
- teflon tava içerisinde gözlemenizi pişirin
- ve ardından gönlünüzce ayran ile servis edin.
Sultan