şekerpare tatlısı



Bütün tatlılar ölçü ile yapılır, şekerpare "tepsiden malzemeye" net ölçü ile yapılır. Mutfağınızda 28×36 cm. boyutunda metal fırın tepsiniz varsa ve tarifime harfiyen uyarsanız, mükemmel lezzette şekerparenizi tadarsınız. Şekerpare tepsisi fırından çıkarıldıktan sonra sıcak şerbet verilmelidir. Yani, şekerpare ve şerbet sıcak olmalıdır. Sultan her daim şekerpare tatlısını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç bardak un
  • 125 gr. margarin
  • bir çay bardağı bardak irmik
  • bir çay bardağı pudra şekeri
  • bir çay kaşığı kabartma tozu
  • bir paket vanilya
  • bir yumurta

Şerbeti için
  • üç bardak toz şeker
  • iki buçuk bardak su
  • yarım limon suyu

Şerbetin yapılması
  1. tencereye şeker ve suyu koyun kaynatın,
  2. ardından limon suyunu ilave edin ve karıştırın
  3. tencereyi ağır ateşte 10 dakika süreyle kaynatın ve ocaktan alın
  4. şerbeti tatlıya sıcak olarak verin, her ikisi de sıcak olacak

Yapılması
  1. yumurta ve margarini oda sıcaklığında bekletin
  2. un, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın
  3. margarini ilave edin ve yoğurun, ardından yumurtayı ilave edin tekrar yoğurun
  4. hamuru top yapın ve buzdolabında 15 dakika bekletin
  5. süre bitiminde dolaptan çıkarın 16 beze yapın,
  6. avucunuzda oval şekil verin ve aralıklı tepsiye dizin
  7. üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin
  8. önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  9. 25 dakika pişirin, fırından alın üzerine sıcak şerbeti verin.
  10. şerbetini çektikten sonra gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan