fırında pırasa graten ve sosu nasıl yapılır
Fırında pırasa graten ve sosu nasıl yapılır? Pırasa graten yapmak için, graten sos hazırlamak gerekir. Graten sos, yumurtalı veya sade olarak hazırlanır. Graten sos malzemesi olarakta oda sıcaklığında süt, un, tuz ve her çeşit yağ kullanılabilir. Graten sos yapımında tereyağı kullanılırsa sos daha lezzetli olur. Sultan pırasa grateni bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir kilo pırasa
- beş kaşık zeytinyağı
- bir kaşık tereyağı
- iki bardak süt (oda sıcaklığında)
- bir yumurta
- bir kaşık un
- 150 gr. kaşar peyniri
- bir tutam maydanoz
- tuz
Yapılması
- pırasa ve maydanozu doğrayın, kaşarı rendeleyin
- zeytinyağında az tuz ile pırasayı kendi suyunu çekinceye kadar kavurun
- graten sosun yapılması:
- tereyağında unu hafif kavurun
- üzerine azar azar sütü ilave ederek karıştırın
- ve göz göz oluncaya kadar pişirin, tuzunu ilave edin
- soğuttuktan sonra üzerine yumurtayı kırın ve karıştırın
- tepsinin hazırlanması:
- pırasayı tepsinin tabanına düzgünce yerleştirin
- üzerine graten sosu yayın
- ardından maydanoz ve kaşar peynirini serpiştirin
- ve 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
- üzeri kızarınca fırından alın
- gönlünüzce servis yapın
Sultan