sütlü karnabahar graten tarifi
Sütlü karnabahar graten tarifi: Karnabahar graten, bizim fırında yaptığımız karanabaharın aynısıdır. Graten'in türkçe anlamı; yapılan yemeğin üzerine peynir veya çeşitli sos ilave edilerek kızartılmasıdır. Yani, fırında kızartılan yemeklerinin sonuna graten sözünü ekleyebilirsiniz. Örneğin; kabak graten, ıspanak graten, patates graten, tavuk graten, makarna graten, lahana graten, mantar graten ve patlıcan graten gibi. Sultan gerektikçe bu tarifle karnabahar graten yapar. Hadi kolay gelsin.
Neler Lazım
- bir karnabahar
- 200 gr. kıyma
- dört kaşık zeytinyağı
- bir soğan
- bir kaşık salça
- karabiber, tuz
- iki bardak süt (oda sıcaklığında)
- bir kaşık tereyağı
- bir kaşık un
- bir yumurta
- 100 gr. kaşar peyniri
Yapılması
- karnabaharı tuzlu su içinde yarı pişmiş olarak haşlayın
- soğanı yemeklik doğrayın, kaşarı rendeleyin
- kıymalı sosun hazırlanması:
- zeytinyağı içinde sıra ile soğanı, kıymayı ve salçayı kavurun
- üzerine 1 bardak su, karabiber ve tuzu ilave edin
- ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
- beşamel sosun hazırlanması:
- tereyağında unu hafif kavurun
- üzerine azar azar sütü ilave ederek karıştırın
- ve göz göz oluncaya kadar pişirin, tuzunu ilave edin
- soğuttuktan sonra üzerine yumurtayı kırın karıştırın
- tepsinin hazırlanması:
- karnabahar dallarını tepsinin tabanına dizin
- üzerine sıra ile kıymalı sosu ve beşamel sosu yayın
- ardından kaşar peynirini serpiştirin
- ve 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
- üzeri kızarınca fırından alın
- gönlünüzce servis yapın
Sultan