karnabahar graten


Karnabahar graten, bizim fırında yaptığımız karanabaharın aynısıdır. Graten'in türkçe anlamı; yapılan yemeğin üzerine peynir veya çeşitli sos ilave edilerek kızartılmasıdır. Yani, fırında kızartılan yemeklerinin sonuna graten sözünü ekleyebilirsiniz. Örneğin; kabak graten, ıspanak graten, patates graten, tavuk graten, makarna graten, lahana graten, mantar graten ve patlıcan graten gibi. Sultan gerektikçe bu tarifle karnabahar graten yapar. Hadi kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir karnabahar
  • 200 gr. kıyma
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • bir kaşık salça
  • karabiber, tuz
  • iki bardak süt "oda sıcaklığında"
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kaşık un
  • bir yumurta
  • 100 gr. kaşar peyniri

Yapılması
  1. karnabaharı tuzlu su içinde yarı pişmiş olarak haşlayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın, kaşarı rendeleyin
  3. kıymalı sosun hazırlanması:
  4. zeytinyağı içinde sıra ile soğanı, kıymayı ve salçayı kavurun
  5. üzerine 1 bardak su, karabiber ve tuzu ilave edin
  6. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. beşamel sosun hazırlanması:
  8. tereyağında unu hafif kavurun
  9. üzerine azar azar sütü ilave ederek karıştırın
  10. ve göz göz oluncaya kadar pişirin, tuzunu ilave edin
  11. soğuttuktan sonra üzerine yumurtayı kırın karıştırın
  12. tepsinin hazırlanması:
  13. karnabahar dallarını tepsinin tabanına dizin
  14. üzerine sıra ile kıymalı sosu ve beşamel sosu yayın
  15. ardından kaşar peynirini serpiştirin
  16. ve 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
  17. üzeri kızarınca fırından alın
  18. gönlünüzce servis yapın
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan