etli kuru barbunya nasıl pişirilir


Tanesi ve eti ile lokum gibi pişmiş barbunya yemeği yapmak için; akşamdan barbunyayı ıslatın. Yemeğini yapmazdan önce, suyunu süzün ve yeni su ile yarı pişmiş haşlayın. Kuzu eti kullanmak isterseniz eti doğrudan kullanın. Dana etiyle pişen barbunya daha lezzetli olur. Dana etinin ızgaralık bölümünü kullanırsanız "et yumuşak olacağından" doğrudan kullanın. Yemeklik sert dana etini önceden pişirmeniz gerekir ki, etiniz yemek içerisinde yumuşacık olsun. Sultan, dana etli kuru barbunya fasulyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. kuşbaşı dana eti
  • iki bardak kuru barbunya fasulyesi
  • bir iri soğan
  • bir kaşık domates salçası
  • altı kaşık zeytinyağı
  • tuz

Yapılması
  1. barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın
  2. sabah süzün ve yeni su ile 30 dakika ağır ateşte haşlayın
  3. 3 bardak su ile kuşbaşı eti tencereye koyun
  4. ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  5. soğanı yemeklik doğrayın
  6. yağ içinde sırası ile soğanı ve salçayı katın kavurun
  7. üzerine 5 bardak sıcak su, kuşbaşı et ve barbunyayı ilave edin, karıştırın
  8. tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın,
  9. ağır ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  10. ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
  11. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan