etli kuru barbunya nasıl pişirilir
Tanesi ve eti ile lokum gibi pişmiş, etli kuru barbunya yemeği yapmak için; akşamdan kuru barbunyayı bol su içinde sabaha kadar (10-12) saat ıslatın. Sabah suyunu değiştirin ve yarı pişmiş olana kadar haşlayın. Kuru barbunya yemeği etli olarak kuzu eti veya dana etiyle yapılır. Dana eti, kuru barbunya yemeğini daha da lezzetli yapar. Tercih sizin, kuru barbunya yemeğinizde istediğiniz eti kullanın. Tarifimde etli kuru barbunya yemeği için, 250 gr. kuşbaşı dana döş eti kullandım.
Sultan, dana etli kuru barbunya fasulyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- 250 gr. kuşbaşı dana eti
- iki bardak kuru barbunya fasulyesi
- bir iri soğan
- bir kaşık domates salçası
- altı kaşık zeytinyağı
- 5 bardak sıcak su
- tuz
Yapılması
- barbunya fasulyesini akşamdan ıslatın
- sabah suyunu değiştirin ve 30 dakika ağır ateşte haşlayın
- ardından süzgece alın, süzün
- soğanı yemeklik doğrayın
- yağ içinde eti pembeleşinceye kadar kavurun
- üzerine sırası ile soğanı ve salçayı ilave edin, kavurun
- üzerine barbunya, 5 bardak sıcak su ilave edin, karıştırın
- tencereyi bir defa fokurdatın ve kapağını kapatın,
- ağır ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- ardından ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan