mantar kızartması nasıl yapılır


Her çeşit yenilebilir mantarın kızartması yapılabilir. Pazar ve marketlerde bolca bulunan, beyaz şapkalı kültür mantarının kızartması daha güzel olur. Sebebi ise, şekil ve boyutunun yağ içerisinde kızartmaya uygun olmasıdır. Aynı şekilde, benzer özellikleriyle kestane mantarı da kızartma yapmaya uygundur. Mantar kızartırken, kızartma yağının fazla kızgın olmaması gerekir. Harlı ateşte kızartılan mantarların yüzeyi çabucak yanar. Bu nedenle, ocak ısı ayarınıza dikkat etmeniz gerekir. Sultan, bulduğu her çeşiten mantarını bu tarife göre kızartır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 500 gram şapkalı kültür mantarı
  • iki yumurta
  • bir bardak galeta unu
  • bir çay bardağı un
  • yarım limon suyu
  • karabiber, tuz
  • kızartma yağı

Yapılması
  1. bir kap içine mantarları bütün olarak koyun
  2. üzerine yarım limonu sıkın, karabiber ve tuz serpin, karıştırın
  3. kase içinde yumurtayı çırpın
  4. ayrı kaplara un ve galeta ununu koyun
  5. mantarları önce una, sonra yumurta'ya
  6. ardından galeta ununa bulayın
  7. ve kızartma yağı içinde orta ateşte kızartın
  8. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan