15 Ekim 2012

on 1 comment

etsiz türlü yemeği nasıl yapılır


Etsiz türlü yemeği patlıcan, patates kabak, taze fasulye ve taze bamya kullanılarak yapılır. Türlü yemeğinde taze fasulye ve taze bamya kullanmak isterseniz, bu iki sebzeyi bir ön işlemden sonra yemekte kullanabilirsiniz. Taze fasulye tencerede 60 dakikada pişer; türlü yemeği ise, 30 dakikada pişer. Bu nedenle, yemekte fasulyenin diri kalmaması için "yarı pişmiş olarak" haşlandıktan sonra türlü yapımında kullanılır. Taze bamyanın türlü içerisinde pişmeme sorunu olmaz, fakat salyalanma sorunu olacağı için; taze bamya temizlendikten sonra, 1 yemek kaşığı sirkeli su içerisinde 2 dakika kaynatıldıktan sonra türlü yemeğinde kullanılabilir. Bu uğraşıları göze alıyorsanız, taze fasulye ve taze bamya'yı türlü yemeğinizde kullanabilirsiniz. Sultan, çoğu zaman etsiz türlü yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
iki patlıcan
iki patates
iki kabak
bir soğan
iki diş sarımsak
iki sivri biber
iki domates
yarım kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın
yağ içinde soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
patlıcan, patates ve kabakları katın karıştırın
üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar "30 dakika" pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

1 yorum:

  1. uzun zamandır yapmıyorum. havucta koysak nasıl olur ki?

    YanıtlaSil