etsiz türlü yemeği nasıl yapılır?


Etsiz türlü yemeği nasıl yapılır? Etsiz türlü yemeği patlıcan, patates kabak, taze fasulye ve taze bamya kullanılarak yapılır. Türlü yemeğinde taze fasulye ve taze bamya kullanmak isterseniz, bu iki sebzeyi bir ön işlemden sonra yemekte kullanabilirsiniz. Taze fasulye tencerede 60 dakikada pişer; türlü yemeği ise, 30 dakikada pişer. Bu nedenle, yemekte fasulyenin diri kalmaması için (yarı pişmiş olarak) haşlandıktan sonra türlü yapımında kullanılır. Taze bamyanın türlü içerisinde pişmeme sorunu olmaz, fakat salyalanma sorunu olacağı için; taze bamya temizlendikten sonra, 1 yemek kaşığı sirkeli su içerisinde 2 dakika kaynatıldıktan sonra türlü yemeğinde kullanılabilir. Bu uğraşıları göze alıyorsanız, taze fasulye ve taze bamya'yı türlü yemeğinizde kullanabilirsiniz. Sultan, çoğu zaman etsiz türlü yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki patlıcan
  • iki patates
  • iki kabak
  • bir soğan
  • iki diş sarımsak
  • iki sivri biber
  • iki domates
  • yarım kaşık salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın
  2. yağ içinde soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
  3. ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  4. patlıcan, patates ve kabakları katın karıştırın
  5. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  6. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar "30 dakika" pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır