yoğurtlu kabak kavurması



Kabak kavurması diğer kabak çeşitleriyle de yapılır. Kabaklar haşlandıktan sonra kuşbaşı olarak kavrulduğu gibi, püre haline getirildikten sonra da kavrulabilir. Kavurma işlemi tereyağı ile yapılırsa daha lezzetli olur. Bu yemeğe, çoğu yörelerde cennet taamı deniyor. Adının boş yere söylenmediğini, yemeği yapıp tattıktan sonra anlayabilirsiniz. Sultan cennet taamını bu tarifle yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • dört orta boy girit kabağı
  • üç yumurta
  • bir kaşık tereyağı
  • bir fincan su
  • bir kase yoğurt
  • iki diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. yumurtaları bir kap içinde çırpın
  2. sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
  3. kabakları ortadan ikiye bölün, içini temizleyin
  4. ve kabuklarını soyun, kuşbaşı doğrayın
  5. ardından bir fincan su ile ağır ateşte,
  6. tencere kapalı olarak 10 dakika haşlayın
  7. ve ardından suyunu süzün
  8. yağı ısıtın, kabakları ilave edin suyunu çekene kadar kavurun
  9. ardından üzerine yumurta ve tuzu ilave edin
  10. ağır ateşte pişirin ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan