palamut tava


Palamut tava yapılırken balıklar iki şekilde doğranır. Tarifimde olduğu gibi uzunlamasına "fileto olarak" ikiye bölünür, ya da enlemesine dilimlenir. Birde kızartırken kolaylık olsun diye, uzunlamasına bölünmüş parçalar tekrar ikiye bölünür. Hangisi kolayınıza gelirse balıklarınızı o şekilde bölün. Balıkları unlamak için un, mısır unu veya her ikiside ortak kullanılabilir. Sultan, palamut tavayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç adet orta boy palamut
  • bir bardak ayçiçek yağı
  • bir bardak un
  • tuz

Yapılması
  1. balıkları temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. her bir balığı uzunlamasına ikiye bölün
  3. üzerlerine hafif tuz serpin ve elle ovalayın
  4. sonra una bulayın ve kızgın yağ içinde iki yüzeyini kızartın
  5. ve ardından limon, salata eşliğinde gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan