menemen yapımı



Menemen yapmanın sırrı, kullanılacak domateslerin olgun olması gerekir. Domateslerin içi beyaz ve yeşil renk olursa, menemeniniz ekşi olur. Menemen yaparken domateslerin içlerinin kırmızılığına dikkat edin. Şayet, domatesin çekirdek yuvalarında yeşillik varsa, bol su altında yıkayın ve yeşilliklerini giderin. Domateslerde beyaz kısımlar varsa, bıçakla kesin ve atın. Bu incelikleri gözetirseniz, damak zevkinize uygun menemeni yapmış olursunuz. Acılı menemen çok iştah açıcı olur, söylememe gerek yok. Menemen yaptığımda yumurtaları bütün olarak kullanırım ve çırpmam. Ayrıca menemeni ocaktan alınca tavayı ıslak bez üzerine oturturum ki, menemenim pişmeye devam edip katılaşmasın diye. Buda benim sırrım, paylaşmak hoşuma gider. Sultan, menemeni bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki yumurta
  • üç domates
  • bir soğan
  • iki sivri biber
  • üç kaşık zeytinyağı
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. domatesi soğanı yemeklik, sivri biberi halka doğrayın
  2. yumurtaları bir kap içinde çırpın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, sivri biberi ilave edin kavurun
  4. ardından domatesi, tuzu ilave edin ve karıştırın
  5. malzemeler kaynamaya başlayınca kapağı kapyın
  6. ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. ardından yumurtayı ilave edin, karıştırın
  8. yumurtayı nasıl seviyorsanız o kıvamda pişirin
  9. ve ardından baharat ilavesiyle gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan