mantar soslu fiyonk makarna tarifi
Mantar soslu fiyonk makarna tarifi: Mantarlı makarna yapmak için, istediğiniz çeşitte mantar ve makarna kullanabilirsiniz. Pazar ve marketlerde mantar çeşiti bol. Özellikle semt pazarlarında istiridye de denilen kayın mantarı, çoğu tezgahlarda bulunuyor. Sultan, bazen mantarlı makarnasını bu tarife göre yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım paket fiyonk makarna
- yarım kaşık salça
- 300 gr. istiridye mantarı
- iki domates
- bir kaşık tereyağı
- iki kaşık zeytinyağı
- iki diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- tuz
Yapılması
- mantarın kök kısımlarını kesin, kuşbaşı doğrayın
- domatesi rendeleyin, sarımsağı doğrayın
- yağ içinde mantarı kendi suyunu çekinceye kadar kavurun
- üzerine sıra ile sarımsak ve salçayı ilave edin kavurun
- ardıdan domates, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin
- domates suyunu çekinceye kadar pişirin
- makarnayı tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
- ardından ocaktan alın ve süzünün
- üzerine mantarlı sosu koyun ve karıştırın
- tencerenin kapağını kapayın, en az 15 dakika dinlendirin
- ve ardından güzelce karıştırın, gönlünüzce servis edin.
Sultan