pilav üstü tavuk nasıl yapılır



Pilav üstü tavuk yapmak için, tavuk budu veya tavuk göğsü kullanılır. Tavuk eti haşlanarak kullanıldığı gibi, terbiye edilerekte kullanılır. En güzeli, tavuk etini terbiye ederek kullanmaktır. Çünkü, terbiye edilip kavrulan tavuk eti, haşlanmışından daha lezzetli olur. Etin terbiyesinde domates salçası ile tatlı biber salçasının ortak kullanılması eti daha lezzetli yapar, tercih sizin. Sultan, pilav üstü tavuğu bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • iki bardak pirinç
  • iki kaşık zeytinyağı
  • bir kaşık tereyağı
  • üç bardak su
  • bütün tavuk göğsü
  • döret kaşık zeytinyağı
  • dört kaşık süt
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir küçük boy soğan, bir diş sarımsak
  • karabiber, pul biber
  • tuz

Yapılması
pilavın yapılması
  1. pirinçi yıkayın ve süzün, yağ içinde pirinçi kavurun
  2. üzerine 3 bardak sıcak su ve tuzu ilave edin, tuzunu ayarlayın
  3. tencereyi 1 dakika fokurdatın ve kapağını kapatın
  4. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  5. ocağı söndürün, en az 15 dakika pilavı dinlendirin
  6. etin terbiye edilmesi
  7. soğanı, sarımsağı rendenin püre yapma gözünde
  8. sıra ile sarımsağı, soğanı rendeleyin
  9. çıkan püreyi süzün, suyunu alın posayı atın.
sos'un hazırlanması
  1. bir kap içine zeytinyağı, süt, soğan suyu, domates salçası,
  2. karabiber, kekik, pul biber, tuzu koyun ve karıştırın.
  3. tavuk göğsünü iri parçalara bölün ve sos ile karıştırın
  4. ağızı kapalı olarak 3 ila 24 saat arasında dolapta dinlendirin
  5. ardından dolaptan çıkarın yaprak yaprak doğrayın
  6. az yağ içinde tavada önlü arkalı kızartın
  7. ve pilav üzerine koyarak gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan