mantarlı dana sote



Mantarlı dana sote yemeği, sotelik dana eti ve her çeşit yenilebilir mantarla yapılır. Dana etinin miktarını ve ön pişirmesini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Dana etini tarifimde olduğu gibi, ocak üzeri tencerede veya düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Sultan, mantarlı dana sote yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. sotelik dana eti
  • bir paket kültür mantarı
  • iki domates
  • iki sivri biber
  • bir soğan
  • yarım kaşık domates salçası
  • beş kaşık zeytinyağı
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, tuz
  • 1.5 bardak sıcak su

Yapılması
  1. mantarı, soğanı, sarımsağı, biberi yemeklik doğrayın
  2. domatesi soyun yemeklik doğrayın
  3. bir kaşık zeytinyağı içinde eti kavurun
  4. ardından üzerini kapatacak miktarda sıcak su koyun
  5. ve tencere kapağını kapatın, ağır ateşte
  6. 1 saat süre ile pişirin, et pişerken gerektiğinde ara sıra
  7. üstünü kapatacak miktarda sıcak su ilave edin
  8. dört kaşık zeytinyağı içinde soğanı kavurun
  9. üzerine biber ve sarımsakları ilave edin kavurun
  10. sıra ile salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  11. üzerine mantar, et, karabiber, kimyon, tuz ve 1.5 bardak sıcak suyu ilave edin
  12. yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapatın
  13. ağır ateşte 35 dakika süre ile pişirin
  14. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan