domatesli dana sote



Yapımı kolay yemeklerden bir tanesi de "dana eti ile yapılan" dana sotedir. Ayrıca, eşlik edecek yemek ve garnitürün hazırlanmasıda gayet kolaydır. Resimde görüldüğü gibi, patates püresi başta olmak üzere pirinç pilavı çeşitleri de bu yemeğe uyar. Yemeğinizin lokum gibi pişmesi için, ocağınızı en kısık alev ayarına ayarlamalısınız. Ayen pilav pişirir gibi, etinizi kısık "ağır" ateşte pişirmelisiniz. Et sote için soğan, sarımsak ile birlikte istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Sultan, bazen bu tarifle domatesli dana sote yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo dana kuşbaşı
  • üç kaşık zeytinyağı
  • iki domates
  • karabiber, tuz
  • su

Yapılması
  1. domatesleri soyun yemeklik doğrayın
  2. yağ içinde kuşbaşı eti suyunu çekinceye kadar kavurun
  3. üzerine domatesi ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun
  4. ardından 3 bardak sıcak su ve 1 çay kaşığı karabiberi ilave edin
  5. malzemeleri bir güzel karıştırın ve tencereyi bir kez fokurdatın
  6. ardından tencerenin kapağını kapayın
  7. ağır ateşte 60 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
  8. ocaktan alın tuzunu ayarlayın
  9. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan