yürek kavurması


Dana yüreğini kavurmazdan önce, yüreğin yağ oranına bakın ve tencereye ilave edeceğiniz yağ ölçüsünü ona göre ayarlayın. Bilirsiniz, fazla yağlı yürek kavurması hoş olmaz. Ayrıca yağ içerisinde yüreği kavururken saldığı suyun uçmasını bekleyin ve ondan sonra soğanı ilave edin. Yeter ki isteyin, en güzel yürek kavurmasını yaparsınız, gerisi teferruat. Sultan, bazen yürek kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
  • üç kaşık zeytinyağı
  • iki iri domates
  • iki sivri biber
  • bir soğan
  • karabiber, pul biber
  • tuz

Yapılması
  1. domatesi yemeklik, soğanı yarım ay, biberi halka doğrayın
  2. yağ içinde yüreği rengi dönünceye kadar kavurun
  3. ardından soğanı katın, kavurun
  4. üzerine biberi ilave edin kavurun
  5. ardından domatesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edin
  6. malzemeyi bir güzel karıştırın
  7. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapatın
  8. ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar
  9. yaklaşık 15 dakika süre bitiminde yemeği ocaktan alın
  10. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan