yürek kavurması

9 Haziran 2012


Dana yüreğini kavurmazdan önce, yüreğin yağ oranına bakın ve tencereye ilave edeceğiniz yağ ölçüsünü ona göre ayarlayın. Bilirsiniz, fazla yağlı yürek kavurması hoş olmaz. Ayrıca yağ içerisinde yüreği kavururken saldığı suyun uçmasını bekleyin ve ondan sonra soğanı ilave edin. Yeter ki isteyin, en güzel yürek kavurmasını yaparsınız, gerisi teferruat. Sultan, bazen yürek kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
üç kaşık zeytinyağı
iki iri domates
iki sivri biber
bir soğan
karabiber, pul biber
tuz

Yapılması
domatesi yemeklik, soğanı yarım ay, biberi halka doğrayın
yağ içinde yüreği rengi dönünceye kadar kavurun
ardından soğanı katın, kavurun
üzerine biberi ilave edin kavurun
ardından domatesi, karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edin
malzemeyi bir güzel karıştırın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapatın
ağır ateşte yemek suyunu çekinceye kadar
yaklaşık 15 dakika süre bitiminde yemeği ocaktan alın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



1 yorum:

mehtap dedi ki...

Sakakatların bu tip yahni şeklinde pişmiş haline bayılırım,eline sağlık..

Yorum Gönder