taze kiraz kompostosu



Gelenek halini aldı, her yıl haziran ayı içerisinde bir kez kiraz kompostosu yaparım. Kiraz kompostosu yapmak için, özellikle kirazların kütür kütür olamasına dikkat ederim. Bilirsiniz, tamamen olgunlaşmış meyvelerin kompostosu yapılmaz. Yapılırsa ne olur? Hiçbir şey olmaz, komposto yine içilir. Ama, komposto görüntüsünden çok şey kaybeder. Bu yüzden fazlasıyle olgunlaşmamış meyvelerle yapılan kompostolar, görsel açıdan daha güzel olur. Sultan, har daim kiraz kompostosunu bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo kiraz
  • iki bardak şeker
  • sekiz bardak su

Yapılması
  1. kirazların saplarını koparın, yıkayın ve süzün
  2. tencere içerisine şeker ve suyu koyun kaynatın
  3. üzerine kirazları ilave edin, karıştırın
  4. tencereyi 5 dakika süre ile kaynatın,
  5. ardından ocaktan alın ve soğutun
  6. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan