kıymalı makarna


Kıymalı makarnanın kıymasını ağır ateşte kavurursanız, kıymanın topaklanması gibi sorun yaşamazsınız. Yüksek ateşte kavrulan kıyma, topaklaşır ve ardından da sertleşir. Özellikle, kavrularak yemeklerde kullanılan kıymanın kavurma işleminde bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Kıyma kavrulurken içerisine arzu ettiğiniz bahartı ilave edebilirsiniz. Sultan, bazen makarna sosunu canı çekerse, kıymalı yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir paket makarna
  • 200 gr. kıyma
  • bir soğan
  • dört kaşık zeytinyağ
  • bir kaşık domates salçası
  • bir bardak su "kıyma için"
  • tuz

Yapılması
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. yağ içerisinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın
  3. ve ağır ateşte taneleşinceye kadar kavurun
  4. salçayı ilave edin kavurun,
  5. ardından 1 bardak su ve tuzu ilave edin
  6. ağır ateşte kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. makarnayı tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
  8. ardından ocaktan alın ve süzünün
  9. üzerine kavrulmuş kıymayı koyun ve karıştırın
  10. tencerenin kapağını kapayın, en az 15 dakika dinlendirin
  11. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan