yoğurtlu çiriş salatası


Yoğurtlu çiriş salatası tarifi, nasıl yapılır? Muhteşem bir ot şu çiriş otu, yapılan bütün yemekleri nefis. Şimdiye kadar tadıpta beğenmediğim hiçbir yemeği olmadı. Ayrıca yemeklerini hazırlamak hem ekonomik, hem de pratik. Çiriş otu sezonu, nisan ayı ile başlıyor ve temmuz ayı sonlarına kadar devam ediyor. Tek sorunu, şehirde yaşayanların çiriş otu bulmasındaki güçlük. Elbette sorunun çözümü var, bir seferde fazlasıyle çiriş otunu alıp dondurucuda saklamak. Nasıl mı saklanır, aynen ıspanak gibi. İster şokla sakla, ister haşla sakla. Nasıl biliyorsan, her bir şeyin kolayı var.

Neler Lazım
  • yarım kilo çiriş otu
  • bir kase yoğurt
  • üş diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. çiriş otunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
  2. diriliği gidinceye kadar haşlayın, çıkarın ve suyunu sıkın
  3. sarımsağı ezin, yoğurt ve tuzunu ilave edin karıştırın
  4. çiriş otunun tuzunu ayarlayın, servis tabağına alın
  5. üzerine sarımsaklı yoğurtu gezdirin
  6. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır