yoğurtlu çiriş salatası



Muhteşem bir ot şu çiriş otu, yapılan bütün yemekleri nefis. Şimdiye kadar tadıpta beğenmediğim hiçbir yemeği olmadı. Ayrıca yemeklerini hazırlamak hem ekonomik, hem de pratik. Çiriş otu sezonu, nisan ayı ile başlıyor ve temmuz ayı sonlarına kadar devam ediyor. Tek sorunu, şehirde yaşayanların çiriş otu bulmasındaki güçlük. Elbette sorunun çözümü var, bir seferde fazlasıyle çiriş otunu alıp dondurucuda saklamak. Nasıl mı saklanır, aynen ıspanak gibi. İster şokla sakla, ister haşla sakla. Nasıl biliyorsan, her bir şeyin kolayı var.

Neler Lazım
  • yarım kilo çiriş otu
  • bir kase yoğurt
  • üş diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. çiriş otunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
  2. diriliği gidinceye kadar haşlayın, çıkarın ve suyunu sıkın
  3. sarımsağı ezin, yoğurt ve tuzunu ilave edin karıştırın
  4. çiriş otunun tuzunu ayarlayın, servis tabağına alın
  5. üzerine sarımsaklı yoğurtu gezdirin
  6. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan