domates soslu makarna



Makarnayı sevmeyen birileri çıkar mı, bilemem. Damak çatlatan bir makarna tarifi, domates soslu makarna. Makarnanın haşlanması önemli, o ayrı konu. Esas önemli olan domates sosunun hazırlanması olsa gerek. Domatesleri rendelemezden önce ikiye böldüğünüzde, içerisindeki yeşil ve beyaz kısımları, çekirdekleri çıkarmayı unutmayın. Tamamen olgunlaşmamış domateslerin çekirdek yuvalarında görünen o yeşillik var ya, sosunuzu ekşi yapar. Sultan domates soslu makarnayı sever. Canı çektiğinde zaman mekan farkı gözetmeden kalkar yapar ve yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım paket makarna 'bukle'
  • bir kaşık tereyağı
  • iki domates
  • yarım kaşık salça
  • iki diş sarımsak, karabiber
  • su, tuz

Yapılması
  1. iki litre suyu kaynatın, bir kaşık tuzu ilave edin
  2. üzerine makarnayı katın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
  3. ocaktan alın ve süzünün,
  4. domatesi rendeleyin, sarımsağı ince doğrayın
  5. tereyağını eritin, salçayı katın kavurun
  6. ardından domatesi katın kavurun
  7. üzerine sarımsak, bir çay bardağı su, bir çay kaşığı karabiber ve tuzu katın
  8. sosun tuzunu ayarlayın ve bir kez fokur fokur kaynatın
  9. ardından ağır ateşte sos suyunu çekinceye kadar pişirin
  10. makarna tenceresine sosu boşaltın ve karıştırın
  11. tencerenin kapağını kapatın, en az 15 dakika dinlendirin
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan