mantarlı tavuk göğsü yemeği


Mantarlı tavuk göğsü yemeği tarifi: Mantarlı, sulu tavuk yemeği için, tavuk but ve tavuk göğsü kullanılabilir. Mantar olarak başta kültür mantarı, çintar mantarı, kestane mantarı, kavak mantarı, istiridye mantarı, kanlıca mantarı, yaprak mantarı, et mantarı, ağaç mantarı, kulak mantarı ve kayın mantarı kullanılabilir. Mantar yemekleri yaparken kullanılacak mantar çeşiti, mevsimsel olarak pazar ve marketlerde hangi mantarı bulduğunuza bağlı. Kısacası bütün mantar çeşitleri ile birbirine benzer mantar yemekleri yapılır. Tarifimde kültür mantarı kullandım. Kültür mantarının içi pembe olanları en kalitelisidir, siyah olanları zorda kalmadıkça tercih etmeyin. Sultan, mantarlı tavuk göğsü yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım tavuk göğsü
  • bir paket mantar
  • dört kaşık zeytinyağı
  • yarım kaşık salça
  • bir soğan
  • iki domates
  • iki sivri biber
  • iki diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, tuz
  • maydanoz, su

Yapılması
  1. tavuk göğsünü ve mantarı kuşbaşı doğrayın
  2. domatesi soyun, küp doğrayın
  3. soğanı yemeklik, sarımsak, sivri biberi kuşbaşı doğrayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, ardından biber ve sarımsağı katın kavurun
  5. üzerine salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
  6. ardından tavuk göğsünü katın ve güzelce kavurun
  7. üzerine mantar, 2 bardak kaynar su,
  8. karabiber ve kimyonu katın, karıştırın
  9. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  10. ağır ateşte 35 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
  11. ocaktan alın, tuzunu ayarlayın, maydanozu serpin
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır