17 Nisan 2012

on 1 comment

KLASİK TATLAR


Soğan nasıl karamelize edilir
Karamelize soğan daha çok yabancı mutfaklarda sos olarak kullanılır. Damaklarımız bu tada alışık olmasada, bazen bu sosun gerekli olduğu yemekler hazırlayabiliyoruz. Gerektiği zamanlar kullanmak için; karamelize soğan'ın tarifi elimizin altında bulunsa, sanırım fena olmaz. Soğan, iki yöntem kullanılarak karamelize yapılıyor. İlki tarifimde verdiğim malzemeler kullanılarak, diğeri ise; soğan, çeşitli baharatlar, şeker ve sirke katkıları ile karamelize yapılıyor. Karamelize yapılmış soğan çeşitli sandviçlerde, balık yemeklerinde ve et yemeklerinin yanında kullanılır. Sultan, karamelize soğanı daha çok sosisli sandviç hazırlarken kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir iri soğan
iki kaşık zeytinyağı
bir çay kaşığı tuz

Yapılması
soğanı soyun, ikiye bölün ve piyaz doğrayın
tava içinde yağı ısıtın, üzerine soğan ve tuzu ilave edin
soğanların diriliği gidinceye kadar kavurun
ardından tavanın kapağını kapayın
ve ağır ateşte 5 dakika boyunca tavayı kendi haline bırakın
süre bitiminde tavayı bir kez karıştırın ve kapağı kapayın
5 dakika sonra tavanın kapağını alın ve tava açık olarak
soğanlar karamelize oluncaya kadar karıştırın
ardından karamelize soğanı gönlünüzce kullanın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

1 yorum: