KLASİK TATLAR



Soğan nasıl karamelize edilir
Karamelize soğan daha çok yabancı mutfaklarda sos olarak kullanılır. Damaklarımız bu tada alışık olmasada, bazen bu sosun gerekli olduğu yemekler hazırlayabiliyoruz. Gerektiği zamanlar kullanmak için; karamelize soğan'ın tarifi elimizin altında bulunsa, sanırım fena olmaz. Soğan, iki yöntem kullanılarak karamelize yapılıyor. İlki tarifimde verdiğim malzemeler kullanılarak, diğeri ise; soğan, çeşitli baharatlar, şeker ve sirke katkıları ile karamelize yapılıyor. Karamelize yapılmış soğan çeşitli sandviçlerde, balık yemeklerinde ve et yemeklerinin yanında kullanılır. Sultan, karamelize soğanı daha çok sosisli sandviç hazırlarken kullanır. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir iri soğan
  • iki kaşık zeytinyağı
  • bir çay kaşığı tuz

Yapılması
  1. soğanı soyun, ikiye bölün ve piyaz doğrayın
  2. tava içinde yağı ısıtın, üzerine soğan ve tuzu ilave edin
  3. soğanların diriliği gidinceye kadar kavurun
  4. ardından tavanın kapağını kapayın
  5. ve ağır ateşte 5 dakika boyunca tavayı kendi haline bırakın
  6. süre bitiminde tavayı bir kez karıştırın ve kapağı kapayın
  7. 5 dakika sonra tavanın kapağını alın ve tava açık olarak
  8. soğanlar karamelize oluncaya kadar karıştırın
  9. ardından karamelize soğanı gönlünüzce kullanın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan