istiridye mantarı nasıl pişirilir


İstiridye mantarı, bir kültür mantarı olarak mantar çiftliklerinde ve doğal olarakta ağaç gövdelerinde yetişir. Halk arasında isitiridye mantarı, kayın mantarı, kulak mantarı, kavak mantarı, et mantarı, yaprak mantarı ve ağaç mantarı olarak isimlendirilir. İstiridye mantarı marketlerde tabak ambalajlı olarak ve semt pazarlarında dökme olarak, kilo ile satılmaktadır. İstiridye mantarı diğer mantarlarla aynı özelliğe sahip. Diğer mantarlarla hangi yemekler yapılıyorsa, aynı yemekler istiridye mantarı için de geçerlidir. Tarifim tencere ve tava kullanılarak yapılabilir. Sultan, istiridye mantarı yemeğini bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo istiridye mantarı
  • bir soğan
  • iki domates
  • iki diş sarımsak
  • beş kaşık zeytinyağı
  • bir kırmızı veya yeşil biber
  • karabiber, pul biber, kekik
  • tuz

Yapılması
  1. mantarı iri, soğanı piyaz, domatesi küp, biberi halka doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun, ardından biber ve sarımsağı katın kavurun
  3. üzerine domatesi katın kavurun
  4. ardından mantar, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu ilave edin.
  5. yemeğin tuzunu ayarlayın, tencere açık olarak
  6. normal ateşte mantarların bıraktığı su uçuncaya kadar pişirin
  7. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan