kuru erik hoşafı


Hoşaf ve kompostolar her çeşit pilav ve börek yanına yakışan içeceklerdir. Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik, dilimlenmiş elmanın kurutulmuşu ve benzeri kuru meyvelerin haşlanıp şeker ile tatlandırılmasından elde edilen içeceğe hoşaf adı verildiğini biliyoruz. Taze kayısı, taze erik, taze armut, taze elma, taze kiraz ve benzeri yaş meyvelerin haşlanıp şeker ile tatlandırılmasından elde edilen içeceğe de komposto adının verildiğini biliyoruz. Pekiyi, bu kadar bilgiye sahipsek neden bu meyvelerin hoşaf ve kompostosunu yapıp içmiyoruz? Bu içecekler gazlı içeceklerden daha sağlıklı ve ekonomik, sofralarınızdan hoşaf ve komposto çeşitlerini eksik etmeyin. Sultan'ın dolabında her daim hoşaf ve kompostosu bulunur. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gr. Kuru Erik
  • 6 bardak su
  • 2 bardak toz şeker

Yapılması
  1. erikleri yıkayın ve su içinde gece boyu dinlendirin
  2. sabah suyunu süzün
  3. tencere içine 6 bardak su ve erikleri koyun, kapağı kapayın
  4. ağır ateşte erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın
  5. ardından 2 bardak şekeri ilave edin ve karıştırın
  6. tencereyi 5 dakika süre ile tekrar kaynatın
  7. ardından ocaktan alın, soğutun
  8. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan