etli bamya yemeği


Ağır ateşte taze bamya yemeği 45 dakika sürede pişer. Kurutulmuş bamya yemeği ise, yine ağır ateşte 60 dakika sürede pişer. Bamya yemeği pişirirken yemeğinizin etli veya etsiz olması bamya pişme sürelerine etki etmez. Yemeğinizde kuzu eti kullanmak isterseniz doğrudan kullanabilirsiniz. Dana eti kullanmak isterseniz, etin sert veya yumuşaklığını göz önüne alarak kullanmalısınız. Yumuşak dana eti aynen kuzu eti gibi doğrudan yemekte kullanılır. Sert olan etler ise, önceden pişirilildikten sonra kullanılmalıdır. Birde bamya yemeği pişirilirken bamyanın salyalanmasını önlemek ve yemeği tatlandırmak için nar ekşisi kullanılır. Kimi durumlarda nar ekşisi yerine limon suyu kullanılabilir. Sultan, etli bamya yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 50 gr. kuru çiçek bamya
  • 150 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • bir kaşık salça
  • bir tatlı kaşığı nar ekşisi
  • karabiber, tuz
  • su

Yapılması
  1. bir kaşık sirkeli su içinde bamyayı haşlayın, ardından iplerinden ayırın
  2. yağ içinde eti, suyunu çekinciye kadar kavurun
  3. üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
  4. ardından 4 bardak sıcak su, bamya, nar ekşisi,
  5. karabiber ve tuzu ilave edin, tencereyi bir kez fokurdatın
  6. kapağını kapayın ve ağır ateşte 1 saat süre ile pişirin
  7. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan