kuzu etli kuru çiçek bamya tarifi


Kuzu etli kurutulmuş çiçek bamya yemeği tarifi: Ağır ateşte taze bamya yemeği 45 dakikada pişer. Kurutulmuş bamya yemeği ise, yine ağır ateşte 60 dakikada pişer. Bamya yemeği pişirirken yemeğinizin etli veya etsiz olması bamya pişme sürelerine etki etmez. Bamya yemeği pişirilirken bamyanın salyalanmasını önlemek ve yemeği tatlandırmak için nar ekşisi kullanılır. Kimi durumlarda nar ekşisi yerine limon suyu kullanılabilir. Sultan, etli bamya yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Ağır ateş nedir:
Ağır ateş, ocağın en kısk alev ayarında yanması demektir. Ocak düğmesi sol tarafa döndürülerek ocak alevin tamamen kısılmasıdır.

Neler Lazım
  • 50 gr. kuru çiçek bamya
  • 150 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • dört kaşık zeytinyağı
  • bir soğan
  • bir kaşık salça
  • bir tatlı kaşığı nar ekşisi
  • karabiber, tuz
  • su

Yapılması
  1. bir kaşık sirkeli su içinde bamyayı haşlayın, ardından iplerinden ayırın
  2. yağ içinde eti, suyunu çekinciye kadar kavurun
  3. üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
  4. ardından 4 bardak sıcak su, bamya, nar ekşisi,
  5. karabiber ve tuzu ilave edin, tencereyi bir kez fokurdatın
  6. kapağını kapayın ve ağır ateşte 1 saat süre ile pişirin
  7. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır