brokoli salatası nasıl yapılır


Brokoli buhar sepetinde veya tencerede haşlandıktan sonra, tek başına salatası yapılabilir. Havuç, brüksel lahanası, kapya biberi, mısır, karnabahar gibi haşlanmış sebzelerle birlikte karışık salatası yapılabilir. Brokoli salatasında sarımsaklı yoğurt ya da limon suyu, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanan sos kullanılır. Haşlanmış brokoli çeşitli et ve balık yemeklerin yanında diğer sebzelerle birlikte garnitür olarak verilebilir. Brokoliyi haşlarken renginin kaçmaması için, tencere kapağını kapalı tutmanız yeterlidir. Ya da, haşlanmış brokoliyi buzlu su veya soğuk su içerisinde soğutun. Sultan, brokoli salatasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 600 gr. brokoli
  • üç kaşık zeytinyağı
  • yarım limon
  • tuz

Yapılması
  1. limonu sıkın, az tuz ile limon suyu ve zeytinyağını karıştırın
  2. brokoliyi gövdesinden dal dal ayırın
  3. ardından yıkayın ve süzün
  4. kaynayan su içerisinde brokoliyi koyun, kapağı kapayın
  5. ve ağır ateşte istediğiniz sertlikte 2 ila 8 dakika haşlayın
  6. ardından buzlu su veya soğuk su içerisinde soğutun,
  7. peşinden servis tabağına alın
  8. üzerine hazırladığınız sosu gezdirin
  9. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan