kıymalı karnabahar


Karnıbahar, ya da doğru söylenmesi gereken ismiyle karnabahar sebzesi etli pişirilebilir. Karnabahar yemeğini etli yaparken, et olarak kuşbaşı et veya kıyma kullanılabilir. Kıymalı yapılan karnabahar yemeği üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri gezdirilerek fırında pişirilebilir. Karnabahar yemeğini nasıl yaparsanız yapın, kullanacağınız et veya kıymanın orta yağlı olması yemeğin lezzetini katlayacaktır. Sultan, kıymalı karnabahar yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir orta boy karnabahar
  • dört kaşık sıvı yağ
  • 200 gr. dana kıyma
  • bir soğan
  • bir kaşık salça
  • karabiber, tuz, su

Yapılması
  1. karnabahar dallarını koçanından ayırın, yıkayın ve süzün,
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın kavurun
  4. ardından salçayı katın, kavurun
  5. üzerine 1 bardak su, karabiber ve tuzu ilave edin karıştırın
  6. ağır ateşte kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. karnabahar dallarını tencereye dizin
  8. üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 bardak sıcak su ilave edin
  9. ardından kıymayı üzerine yayın
  10. tencereyi bir kez fokur fokur kaynatın, kapağı kapayın
  11. ağır ateşte 50 dakika süre ile pişirin ve ocaktan alın
  12. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan