etli kapuska nasıl yapılır



Etli kapuska dana eti, kuzu eti ve dana kavurma ile yapılabilir. Kuzu eti ve et kavurması yemeklerde çabuk piştiği için yemeğin hazırlanmasında sorun yaşanmaz. Yemek yaparken büyükbaş hayvan etleri kullanılırsa, etin önceden pişirilmesi gerekir. Veya büyükbaş hayvan etlerinin ızgaralık bölümleri yemekte kullanılırsa eti önceden pişirmeye gerek yoktur, çünkü ızgaralık etler çabuk pişer. Etli kapuska yemeğinde orta yağlı etler kullanılırsa yemek daha lezzetli olur. Sultan arada bir etli kapuska yemeğini kuzu eti kullanarak bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo doğranmış lahana
  • 200 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • altı kaşık zeytinyağı
  • bir iri soğan
  • bir kaşık salça
  • pul biber, tuz
  • dört bardak su

Yapılması
  1. tencerede yağ içinde, kuzu etininin rengi dönünceye kadar kavurun
  2. üzerine soğanı ilave edin kavurun
  3. ardından salçayı katın kavurun
  4. üzerine lahanayı ilave edin karıştırın ve kapağı kapayın
  5. ağır ateşte 10 dakika süre ile lahanayı kendi halinde kavurun
  6. ardından 4 bardak sıcak su, pul biber ve tuzu ilave edin
  7. yemeğin tuzunu ayarlayın ve tencereyi bir defa fokurdatın
  8. kapağı kapayın, ağır ateşte 1 saat süre ile yemeği pişirin
  9. ve gönlünüzce yemeğinizi servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan