yumurta salatası nasıl yapılır



Özellikle kahvaltı için, kayısı veya rafadan yumurta haşlamak bayağı sorunlu bir iş. Yumurtaların istenildiği kıvamda haşlanabilmesi, ancak yumurta haşlama makinesi ile mümkün. Elinizin altında makineniz yoksa, yumurtaları tecrübenizle haşlarsınız. Katı yumurta haşlarken fazlaca dikkate gerek yoktur, en az 12 dakika sürede haşlanır. Kayısı kıvamında yumurta 6 dakika sürede haşlanır. Rafadan yumurta ise, 2 ila 4 dakika sürede istenilen kıvamda haşlanır. Veya çok az pişmiş rafadan yumurta için 100 ila 120'ye kadar sayılır.

Yumurtaları haşlarken çatlamaması için, yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir. Dolaptan çıkarılan yumurtaları haşlamak gerekirse; yumurtanın sivri değil de, düz olan kısmından iğne ile bir delik açılması çatlamayı önler. Katı haşlanmış yumurta ile yumurta salatasını yapmak pratik bir iş. Salataya dilediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz, tercih sizin. Sultan genellikle yumurta salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç yumurta
  • iki taze soğan
  • karabiber, pul biber, tuz

Yapılması
  1. soğanları ayıklayın ve halka doğrayın
  2. yumurtaları katı olarak haşlayın ve soyun
  3. soyulan yumurtaları uzunlamasına dörde bölün
  4. bölünen parçaları kuşbaşı doğrayın ve kap içerisinde alın
  5. üzerine soğan, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
  6. ardından bir güzel karıştırın, tuzunu ayarlayın
  7. ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan