12 Aralık 2011

on Leave a Comment

yeşil mercimek yemeği nasıl yapılır


Yeşil mercimek yemeği tencerede, düdüklü tencerede ve fırında pişirilir. Yeşil mercimek yemeğini yapmak için mercimek önceden ıslatılır veya haşlanır. Yeşil mercimek tek başına kullanılarak yemeğinin yapıldığı gibi, çoğu yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Bu yemeklerden erişteli, hamurlu, şehriyeli, sebzeli, kıymalı ve etli yapılan çobası, etli, etsiz yemeği, salatası, köftesi, pilakisi ve piyazını sayabiliriz. Ayrıca yeşil mercimek, çeşitli pilav ve çorbaların hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır.

Yeşil mercimek yemeği erişteli, şehriyeli, etli kıymalı ve kesme hamurla pişirilebilir. Yemeği tatlandırmak için karabiber, kimyon ve kuru nane kullanılabilir. Veya hiçbir katkı malzeme ve baharat kullanılmadan yemeği yapılabilir. Tarifim, yeşil mercimeğin sade olarak tencerede pişirilmesi ile ilgilidir. Kullandığım malzemelerle 3 porsiyon yeşil mercimek yemeği hazırlanır. Mercimeği 15 dakika süre ile haşladım, süzdüm ve çıkan kara suyu döktüm. Ardından 30 dakika süre ile de yemeği tencerede pişirdim. Sultan, arada bir mercimek yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin

Neler Lazım
bir su bardağı yeşil mercimek
bir soğan
dört kaşık zeytinyağı
yarım kaşık domates salçası
dört bardak su
tuz

Yapılması
mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine salçayı katın kavurun
ardından mercimeği, 4 bardak sıcak suyu ilave edin
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte 30 dakika süre ile pişirin
ocaktan alın, tuzunu ayarlayın
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder