yasemin pirinç pilavı


Buram buram kendine has kokusu olan bir pirinç çeşitidir, yasemin pirinç. Pilav tenceresi kaynamaya başladığı andan itibaren, evin her odası yasemin pirinç kokusu ile dolar. Dışarıdan ithal edilen ve orijinal adı jasmine rice olan bu pirinç ince ve uzun tanelidir. Bildiğimiz diğer pirinç çeşitlerinden farkı, kokusu ve pişirilirken fazla su çekmesidir. 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanılır. Yasemin pirinç pilavı yaparken su ölçüsüne dikkat etmemiz yeterlidir. Pişirme yöntemi diğer pirinçlerle aynıdır. Tarifimdeki malzemeler kullanılarak üç porsiyon pilav yapılır. Sultan, yasemin pirinç pilavını arada bir bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak yasemin pirinç
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kaşık sıvı yağ
  • iki bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. pirinçi yıkayın ve süzün
  2. yağ içinde pirinçi kavurun
  3. üzerine 2 bardak su ve tuz ilave edin
  4. pilavın tuzunu ayarlayın,
  5. tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
  6. ağır ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin
  7. ocaktan alın ve en az 15 dakika dinlendirin
  8. ardından pilavı karıştırın ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan