21 Aralık 2011

on 2 comments

taşlık kavurma nasıl yapılır


Tavuk taşlığı ile yapılan yemeğin ne kadar lezzetli bir yemek olduğunu yapanlar bilir, onlara sözüm yok. Hiç mutfağına tavuk taşlığı sokmamışlar için tavsiyem, bir kez olsun tavuk taşlığı alın ve deneyin. Tarifime uygun olarak yapacağınız taşlık yemeğini, beğenmeyenlerin olacağını sanmıyorum. Çünkü, yemek tadılmaya başladıktan sonra, tadan kişinin hangi tür et yediğinin farkında olmayacaktır. Sultan taşlık kavurmasını sever ve sıklıkla bu tarife uyarak yapar, yer. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo tavuk taşlığı
üç kaşık zeytinyağı
yarım kaşık salça
bir soğan, bir domates
iki çarli biber
karabiber, tuz
su

Yapılması
biberi halka, soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın
taşlıkları bol su içinde yarım saat bekletin
ardından yıkayın ve kuşbaşı doğrayın
yağ içinde taşlıkları kavurun
suyunu salmaya başladıktan sonra kapağı kapayın
ve suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından sıra ile soğanı, biberi ve salçayı ilave edin kavurun
üzerine domatesi ilave edin, karıştırın
ve 3 bardak sıcak su, karabiberi ilave edin karıştırın
tencereyi bir kez fokurdatın ve kapağı kapayın
ağır ateşte 1 saat pişirin, ocaktan alın tuzunu ilave edin
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

2 yorum:

  1. Evet bende ara sira yapiyorum cunku esim cok sever ama ben sadec hep kavurmustum bu tarifi mutlaka denicem...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum. Gerçekten çok işime yaradı ayrıca güzel bir yemek oldu. Bilmeyenlerin çok şey kaçırdığı bir lezzet. Saygılarımla

    YanıtlaSil