kapuska nasıl yapılır



Beyaz lahana ile etli veya etsiz fırın ve tencere yemekleri yapılır. Ayrıca çorbası, dolması, zeytinyağlısı, salatası, turşusu ve böreği yapıldığı gibi bir çok yemek çeşitinin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Tarifim etsiz kabuska yemeği ile ilgilidir. Kapuska yemeği kuşbaşı etli, kıymalı, pirinçli ya da bulgurlu yapılabilir. Kapuska yemeği tencerede 60 dakika, düdüklü tencerede 10-12 dakikada pişer.

Domates ve biber salçası ortak kullanılırsa kapuska daha bir lezzetli olur. Kapuska pişirilirken az miktarda nar ekşisi ilavesi, yemeği daha da tatlandırır. Yemeğin servisi sırasında üzerine sumak ekşisi serpmekte kapuska yemeğine nefaset katar. Kapuska yemeği pişirilirken salça ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Fazla miktarda kullanılacak salça, yemeği yenilmeyecek hale getirebilir. Sultan zeytinyağlı kapuska yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo beyaz lahana
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir iri soğan
  • bir kaşık domates salçası
  • iki kaşık pirinç
  • pul biber, sumak ekşisi
  • tuz

Yapılması
  1. lahanayı kuşbaşı, soğanı yemeklik doğrayın
  2. tencerede yağ içinde soğanı kavurun
  3. üzerine salçayı ilave edin kavurun
  4. ardından lahanayı ilave edin ve karıştırın
  5. tencerenin kapağını kapayın
  6. ağır ateşte 10 dakika süre ile lahanayı kendi suyu ile pişirin
  7. ardından pirinç, 4 bardak kaynar su, pul biber ve tuzu ilave edin
  8. yemeğin tuzunu ayarlayın
  9. tencereyi 1 dakika fokurdatın ve kapağı kapayın
  10. ağır ateşte 1 saat süre ile yemeğinizi pişirin
  11. üzerine sumak ekşisi serperek
  12. kapuskanızı gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan