tereyağlı yumurta oturtma tarifi


Tereyağlı yumurta oturtma tarifi: Yemek yaparken her bir porsiyon yemek için 20 gram yağ kullanılabileceğini biliyorum. Bilmeklede kalmıyor, bütün yemeklerimde bu ölçüde yağ kullanıyorum. Bir yemek kaşığı dolusu ayçiçek veya zeytinyağı miktarı 10 gram gelmektedir. Bu yağları kullanırken yemekte kullanılacak yağ miktarını ölçmek kolay. Tarifteki gibi yemekte tereyağı, ya da margarin kullanılmak istenirse ölçüyü kaçırmak mümkün. Bu yüzden, yemek yaparken katı yağları mutfak terazisi ile ölçmek en doğru yoldur. Bir kaç kez ölçüm yaptıktan sonra, kaşıktaki yağ miktarına gözünüz alışacak ve teraziye ihtiyaç duymuyacaksınız. Tarifim soğanlı yumurta oturtma ile ilgilidir. Sultan ekmeğini bandıra bandıra yemek istediği vakit, yumurta oturtmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç yumurta
  • bir iri soğan
  • bir kaşık tereyağı
  • bir fincan su
  • bir domates
  • yarım kaşık salça
  • karabiber, pul biber
  • tuz

Yapılışı
  1. domatesi rendeleyin, soğanı piyaz doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun
  3. üzerine salçayı ilave edin kavurun
  4. ardından domatesi katın kavurun
  5. üzerine bir kahve fincanı sıcak su,
  6. baharatları ve tuzu ilave edin
  7. tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
  8. ağır ateşte malzemeler hafif sulu kalıncaya kadar pişirin
  9. ardından yumurta yuvaları açın, yumurtaları kırın ve kapağı kapayın
  10. ağır ateşte yumurtaların beyazı piştiğinde ocaktan alın
  11. üzerine tuz serpin ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır