erişteli mercimek yemeği


Yeşil mercimek her çeşit yemek içerisinde doğrudan, ya da katkı malzeme olarak kullanılabilir. Yeşil mercimeğin taneli, ezme veya süzme çorbası, etli etsiz yemeği, dolmalarda iç, pilavlarda, köftelerde, çorbalarda ve bakliyat yemeklerinde katkı malzeme, salatası, püresi, böreği, yahnisi, piyazı, mantısı, krepi, poğaçası ve burada sayamayacağım ölçüde yemeği yapılır. Tarifim erişteli yeşil mercimek yemeği ile ilgilidir. Bu yemeğin içerisine yemek piştikten sonra kuru nane de ilave edilebilir, ben öyle yaptım. Elbette, nane ilavesi tercihe bağlı. Sultan, havaların soğuması ile birlikte yeşil mercimek yemeklerini sıklıkla yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak yeşil mercimek
  • yarım bardak erişte
  • bir soğan
  • yarım kaşık salça
  • bir kaşık tereyağı
  • bir kaşık zeytinyağı
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
  4. üzerine mercimeği, 4 bardak kaynar su ve karabiberi katın, karıştırın
  5. tencere kaynamaya başladıktan sonra erişteyi ilave edin
  6. ardından bir kez tencereyi fokurdatın ve kapağı kapayın
  7. ağır ateşte 30 dakika süre ile yemeğinizi pişirin
  8. yemeğin tuzunu karar hale getirin
  9. ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan