1 Eylül 2011

on 1 comment

tavuk sosu nasıl yapılır


Tavuk ürünlerinden, tavuk piliç fark etmez on beş çeşit et ürünü elde edilir. Bu ürünlerden çeşitli tencere, fırın yemekleri hazırlandığı gibi tavası ve ızgarasıda yapılır. Tavuk ürünlerinin tavasını ve ızgarasını yapmak için illa ki sos gerekir diye bir şart yok. Bu ürünleri sos kullanmadan da pişirebiliriz. Soslanmış tavuk ürünleri ile yapılan yemekler elbette lezzet farkı taşırlar. Tavuk etleri için yapılacak sos malzemelerinin seçimi kişinin damak zevkine kalmış, istenilen baharat kullanılabilir. Yine kullanılacak baharat miktarıda kişinin ya da ailenin tercihine bağlı bir şey. Sultan, tavuk etlerini terbiye ederken bir çok sos çeşiti kullanır. Eğer, tavuk göğsünü tava içerisinde kızartmak isterse çoğu zaman etin terbiyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
bir tavuk göğsü
üç kaşık zeytinyağı
dört kaşık süt
bir tatlı kaşığı domates salçası
bir küçük boy soğan
bir diş sarımsak
bir çay kaşığı karabiber
bir çay kaşığı kekik
bir çay kaşığı pul biber
bir çay kaşığı tuz

Yapılması
tavuk göğsünü 1 ila 1.5 cm. kalınlıkta iri olarak doğrayın
soğanı, sarımsağı soyun ve rendenin püre yapma gözünde
önce sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin.
çıkan püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
sos'un hazırlanması
tencere içerisine zeytinyağı, süt, soğan suyu, domates salçası,
karabiber, kekik, pul biber, tuzu koyun ve karıştırın.
tavuk göğsü parçalarını sos ile karıştırın, kapağını kapatın
dolap içinde etleri en az 3 saat, zamanınız var ise 24 saat sos içerisinde dinlendirin.
ardından tavada veya ızgara pişirin
ve dilediğiniz gibi gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

1 yorum: