mangalda tavuk sosu


Mangalda tavuk sosu nasıl yapılır? Tavuk ürünlerinden, tavuk piliç fark etmez on beş çeşit et ürünü elde edilir. Bu ürünlerden çeşitli tencere, fırın yemekleri hazırlandığı gibi tavası ve ızgarasıda yapılır. Tavuk ürünlerinin tavasını ve ızgarasını yapmak için illa ki sos gerekir diye bir şart yok. Bu ürünleri sos kullanmadan da pişirebiliriz. Soslanmış tavuk ürünleri ile yapılan yemekler elbette lezzet farkı taşırlar. Tavuk etleri için yapılacak sos malzemelerinin seçimi kişinin damak zevkine kalmış, istenilen baharat kullanılabilir. Yine kullanılacak baharat miktarıda kişinin ya da ailenin tercihine bağlı bir şey. Sultan, tavuk etlerini terbiye ederken bir çok sos çeşiti kullanır. Eğer, tavuk göğsünü tava içerisinde kızartmak isterse çoğu zaman etin terbiyesini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir tavuk göğsü
  • üç kaşık zeytinyağı
  • dört kaşık süt
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir küçük boy soğan
  • bir diş sarımsak
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kekik
  • bir çay kaşığı pul biber
  • bir çay kaşığı tuz

Yapılması
  1. tavuk göğsünü 1 ila 1.5 cm. kalınlıkta iri olarak doğrayın
  2. soğanı, sarımsağı soyun ve rendenin püre yapma gözünde
  3. önce sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin.
  4. çıkan püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  5. sos'un hazırlanması
  6. tencere içerisine zeytinyağı, süt, soğan suyu, domates salçası,
  7. karabiber, kekik, pul biber, tuzu koyun ve karıştırın.
  8. tavuk göğsü parçalarını sos ile karıştırın, kapağını kapatın
  9. dolap içinde etleri en az 3 saat, zamanınız var ise 24 saat sos içerisinde dinlendirin.
  10. ardından tavada veya ızgara pişirin
  11. ve dilediğiniz gibi gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır