3 yumurtalı yoğurtlu sünger tatlısı


3 yumurtalı yoğurtlu sünger tatlısı: Bilirsiniz sünger tatlısı, yoğurt tatlısı ve revani şerbetli tatlı ailesinin üçüzleridir. Bu üçüzler arasına şam tatlısınıda ilave etmek gerekir, ama bir nedenden dolayı eklemiyorum. Aynı malzemeler kullanılıp, ölçüleri ve isimleri değiştirilerek sunulan bu tatlılar serisinin ölçülerini tutturmak oldukça zordur. Kullanılan malzemelerde ölçüyü kaçırınca kekin kabarmaması, şerbeti verdikten sonra tatlının hamurlaşması veya tatlının şekerli olması gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bir de tepsi olarak borcam veya seramik türü tepsiler kullanılırsa kekin kabarmama ve pişmeme gibi sorunların yaşanması mümkün. Revani yağlı veya yağsız olarak hazırlanabilir. Revani keki hazırlanırken içerisine istenirse katkı malzemeleri ilave edilebilir. Bu nedenle revani, ilave edilen katkı malzemesiyle isimlendirilir. Hindistan cevizli revani, havuçlu revani, cevizli revani, fındıklı revani, çilekli revani, elmalı revani, bademli revani, haşhaşlı revani ve daha başka onlarca revani çeşitini sayabiliriz. Sultan, bin yılda bir revani canı çektiğinde revanisini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç yumurta
  • bir bardak yoğurt
  • bir bardak şeker
  • bir bardak un
  • bir bardak irmik
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • bir paket vanilya
  • bir paket kabartma tozu
  • üç bardak şeker
  • üç bardak su
  • yarım limon
  • Fırın Tepsisi Metal veya Alüminyum İç Çapı 26 cm.

Yapılması
  1. yumurta ve yoğurtunuz oda sıcaklığında olsun
  2. tepsiyi margarinle yağlayın ve unlayın
  3. şıranın hazırlanması
  4. şıranızı keki fırına sürdükten sonra hazırlayın
  5. 3 bardak şeker, 3 bardak suyu karıştırın ve 5 dakika kaynatın
  6. ardından limonu sıkın, bir taşım kaynatın ocaktan alın
  7. kekin hazırlanması
  8. yumurta ve şekeri mikserle çırpın
  9. üzerine yoğurt, vanilya ve zeytinyağını ilave edin çırpın
  10. ardından irmik ve unu ilave edin çırpın
  11. üzerine kabartma tozunu ilave edin çırpın
  12. karışımı tepsi içerisine koyun
  13. tepsiyi önceden 180°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  14. ve keki 30 dakika süre ile pişirin,
  15. tepsiyi fırından çıkarın, ılık şırayı verin
  16. ve dilimleyin gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır