yapılacak yemeğe göre patlıcan saklama


Yapılacak yemeğe göre patlıcan saklama yolları: Patlıcanlar yemeklik veya dolmalık olarak ihtiyaç ölçüsünde hazırlanır ve açık havada kurutularak saklanır. Bunun dışında karnıyarık, imambayıldı, islim kebabı, patlıcan musakka, patlıcan oturtma, patlıcan kızartma ve çeşitli kebapları yapmak için patlıcanlar yağ içerisinde kızartılarak ve difrizde dondurularak saklanır. Patlıcanın bulunmadığı aylarda, dondurucuda saklanan patlıcanlarla yapılan yemekler, patlıcanın yaz mevsimindeki tat, lezzet ve aromasını aratmaz. Difrizde saklayacağınız patlıcanlar, patlıcanla yapacağınız yemeklerin ön hazırlığında hangi işlemleri yapıyorsanız, dondurulacak patlıcanlarada aynı işlemi uygulamalısınız.

Patlıcan oturtma yapacaksanız, bostan patlıcanını kızartmalısınız. İslim kebabı yapmak istiyorsanız, kemer patlıcanı şeritler halinde kızartmalısınız. Patlıcan musakka yapacaksanız, patlıcanları iri kuşbaşı doğrayıp kızartmalısınız. Karnıyarık veya imambayıldı yapacaksanız, patlıcanları fotoğrafta göründüğü gibi kızartmalısınız. Patlıcanla karışık kızartma yapacaksanız halka veya düz dilim olarak kızartmalısınız. Hazırlanan patlıcanlar buzdolabı poşetlerine konmalı ve üzeri etiketlenmelidir. Etiketleri üzerine tarih, ölçü ve poşetin içerisinde ne olduğu yazılmalıdır. Difrizde patlıcanlar 12 ay süre ile hiçbir değişime uğramadan saklanabiliyor. Paylaştığım bilgiler geçmiş yıllardan sakladığım patlıcanlardan edindiğim deneyimlerimdir.
Paylaşım bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır