12 Eylül 2011

on 4 comments

patlıcan nasıl saklanır


Patlıcanlar yemeklik veya dolmalık olarak ihtiyaç ölçüsünde hazırlanır ve açık havada kurutularak saklanır. Bunun dışında karnıyarık, imambayıldı, islim kebabı, patlıcan musakka, patlıcan oturtma, patlıcan kızartma ve çeşitli kebapları yapmak için patlıcanlar yağ içerisinde kızartılarak ve difrizde dondurularak saklanır. Patlıcanın bulunmadığı aylarda, dondurucuda saklanan patlıcanlarla yapılan yemekler, patlıcanın yaz mevsimindeki tat, lezzet ve aromasını aratmaz. Difrizde saklayacağınız patlıcanlar, patlıcanla yapacağınız yemeklerin ön hazırlığında hangi işlemleri yapıyorsanız, dondurulacak patlıcanlarada aynı işlemi uygulamalısınız.

Patlıcan oturtma yapacaksanız, bostan patlıcanını kızartmalısınız. İslim kebabı yapmak istiyorsanız, kemer patlıcanı şeritler halinde kızartmalısınız. Patlıcan musakka yapacaksanız, patlıcanları iri kuşbaşı doğrayıp kızartmalısınız. Karnıyarık veya imambayıldı yapacaksanız, patlıcanları fotoğrafta göründüğü gibi kızartmalısınız. Patlıcanla karışık kızartma yapacaksanız halka veya düz dilim olarak kızartmalısınız. Hazırlanan patlıcanlar buzdolabı poşetlerine konmalı ve üzeri etiketlenmelidir. Etiketleri üzerine tarih, ölçü ve poşetin içerisinde ne olduğu yazılmalıdır. Difrizde patlıcanlar 12 ay süre ile hiçbir değişime uğramadan saklanabiliyor. Paylaştığım bilgiler geçmiş yıllardan sakladığım patlıcanlardan edindiğim deneyimlerimdir.
Paylaşım bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

4 yorum:

  1. Bunlara ek olarak bir de ben közleyip saklıyor ki, o da hünkar beğendi yada yoğurtlu salata için nefis oluyor. Tavsiye ederim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. dolapta hazır malzemeler olması çalışan bayan için süper nimet....fikrinize ve elinize sağlık...:)))

    YanıtlaSil
  3. küp şeklinde doğranan patlıcan rendelenmiş domatesle sendirilip saklamak da mümkün, tencere yemeği için sevilen bi tat tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. Ben küp patlıcanları sotelik saklamak istiyorum domatesle soteleyip soğutup doncurucuya yerleştirdim umarım lezzetli olur....

    YanıtlaSil