pastane keşkülü nasıl yapılır



Normal keşkül ile pastanelerde yapılan keşkül arasındaki farka dikkat etmişseniz, pastane keşkülünün rengi sarı ve üzeri bol gözeneklidir. Çoğu pastanelerde keşkül, söz ettiğim şekli ile servis edilir. Bizim keşkülümüz keşkülü fukara şeker, süt, bir bütün yumurta, pirinç unu ve acı bademle yapılır. Pastane keşkülü ise, tarifimde verdiğim malzemelerle yapılır. Yapımı gayet kolay ve keşkülü de oldukça lezzetli. Sarı rengi ve üzerindeki gözeneklerde ayrıca pastanelerin görsel bonusu. Keşkülün gözenekli olması için, hazırlanmış keşkül kaselere paylaştırırken kepçeyi 25 ila 30 cm. yüksekten boşaltıyorlar. Bu sayede keşküller görülesi bir görsellik kazanıyor. Keşkül sıcakken gözenekler baloncuk şeklinde görünsede, soğuduktan sonra baloncuklar patlıyor ve yerinde gözenek oluşuyor. Ne güzel di mi? Sultan, gözenekli keşkül canı çektiğinde keşkülünü bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir litre kutu süt
  • bir bardak toz şeker
  • üç yumurta sarısı
  • bir kahve fincanı nişasta

Yapılması
  1. nişastayı soğuk su ile inceltin
  2. tencereye yumurta sarılarını ve sütü koyun
  3. karıştırarak kaynatın
  4. süt kaynamya başladıktan sonra, nişastayı ilave edin
  5. ve tencereyi 3 dakika süre ile tekrar kaynatın, ocaktan alın
  6. keşkülü kepçe ile kaselere 30 cm. yüksekten dökerek paylaştırın
  7. ve soğuduktan sonra gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan