yoğurtlu makarna nasıl yapılır



Sarımsaklı yoğurtlu ve domates soslu makarna yapmak için, bütün makarna çeşitleri uygundur. Burgu makarna ise, en uygunudur. Sarmal biçimi yüzünden yoğurt ve sosu en güzel şekilde üzerinde tutar. Bir de sosunu kıvamında hazırlar ve makarnayı hafif diri haşlarsanız, lezzetine doyum olmaz. Makarna ambalajı üzerinde, içerisinde bulunan makarnanın pişme süresini yazar. Verilen bu süreyi, makarnayı haşlamak için dikkate almayın. Makarnanızı bol su ile haşlarken arada bir makarnanın diriliğini kontrol edin. Dişleriniz arasında ezdiğiniz makarna sertliğini uygun buluyorsanız, tencereyi ocaktan alın ve üzerine su tutmadan süzün. Sultan, binbir çeşit makarna yapar. Yoğurtlu ve soslu makarnayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım paket burgu makarna
  • bir kaşık tereyağ
  • bir kase yoğurt, iki diş sarımsak
  • su ve tuz
  • sosu için,
  • iki domates, yarım kaşık salça
  • üç kaşık zeytinyağ
  • bir fincan sıcak su
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. tencerede suyu kaynatın, tuzunu ilave edin
  2. ardından makarnayı katın ve karıştırın
  3. normal ısıda makarna yumuşayıncaya kadar haşlayın
  4. ocaktan alın ve süzünün, tencerede tereyağı eritin
  5. üzerine makarnayı ilave edin, karıştırın ve tuzunu ayarlayın
  6. sosun hazırlanması
  7. zeytinyağ içinde salçayı kavurun,
  8. üzerine rendelenmiş domatesi katın kavurun
  9. ardından su, karabiber ve tuzunu ilave edin
  10. karışımı bir kez fokurdattıktan sonra
  11. ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
  12. makarna üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosu gezdirin
  13. ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan